Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΩΡΕΣ..."ΕΥΘΥΝΗΣ";

    Οι εκλογές τελείωσαν. Το εκλογικό σώμα αποφάσισε. Έδωσε μια  σαφέστατη εντολή."ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ".

    Όμως, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το μήνυμα ελήφθη. Κάποια κόμματα άλλη ανάγνωση κάνουν. Θεωρούν- το καθένα για λογαριασμό του- ότι η ψήφος μας, είναι λάφυρο στα χέρια τους.

 Οι πάντες, απαιτούν να αλλάξουν τους πάντες, εκτός από τους εαυτούς τους. Δεν μετακινείται κανείς από τις δικές του θέσεις, ούτε κατ' ελάχιστον. Έτσι παρακολουθούμε άφωνοι δηλώσεις του τύπου:

     1. "Ακολουθείστε το δικό μας πρόγραμμα για να
συνεργαστούμε".

     2. "Υπογράψτε  δήλωση μετανοίας για να συνομιλήσω μαζί σας".

     3.  "Θα  σχηματίσω κυβέρνηση της αριστεράς",  ενώ είναι γνωστό ότι κάτι τέτοιο  είναι αδύνατο μετά την κατηγορηματική άρνηση  του Κ.Κ.Ε. και τον αποκλεισμό της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

     4.    "Δεν συνεργάζομαι με  προδότες", και... πάει λέγοντας.

     Με όλα αυτά αναρωτιέται κανείς. Τι νόημα έχει να παραλαμβάνεις τη διερευνητική εντολή σχηματισμού Κυβέρνησης, όταν μάλιστα δεν καταβάλλεις καμιά προσπάθεια γιαυτό; Όσο κι' αν είναι Συνταγματικά ορθό, δεν είναι λίγο... αστείο να διασκεδάζει κανείς με την εντολή, καλώντας σε διάλογο τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής ή τους φίλους και τους συγγενείς του;
     Όσοι κατηγορούν τα άλλα κόμματα ότι δεν κατάλαβαν τίποτα από την εντολή του Ελληνικού Λαού-και αναφέρομαι στους κ. κ.ΤΣΙΠΡΑ, ΚΟΥΒΕΛΗ, ΚΑΜΜΕΝΟ- ας μας πουν τι ακριβώς κατάλαβαν οι ίδιοι.

        Γιατί..............................................................................................
     Εμείς καταλάβαμε ότι: α). Κανείς δεν είναι αυτοδύναμος για να εφαρμόσει την δική του πολιτική. β) Εμείς, οι Έλληνες ψηφοφόροι, είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΕΥΡΩ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μας..αρέσει  το μνημόνιο. γ) Πρώτοι σε σταυρούς προτίμησης και των τριών κομμάτων είναι: Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α:ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ,  Γ.ΚΟΥΡΟΥΠΛΗΣ. Για την ΔΗΜ.ΑΡ: Β. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ. Για τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: Γ.ΔΗΜΑΡΑΣ.....
     Τυχαίο; Δε νομίζω!!!!. Όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι,  προέρχονται από τον χώρο  του  ΠΑ.ΣΟ.Κ  και θεωρείται, τουλάχιστον, ότι  έχουν σαφή Ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Γι' αυτό χρειάζεται προσοχή, αν στο μυαλό σας στριφογυρίζουν ιδέες και σκέψεις για επιστροφή στη δραχμή. Αν επιθυμούσαμε κάτι τέτοιο θα ψηφίζαμε  "μονοκούκι" το Κ.Κ.Ε, που θα τα κατάφερνε πολύ καλύτερα από όλους σας.

      Όσο για την διερευνητική εντολή, χαρείτε τη. Παίξτε μαζί της. Γλεντήστε τη,  όσο σας επιτρέπει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ, εγκαινιάζοντας την προεκλογική σας εκστρατεία και... ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου